2012. szeptember 9., vasárnap

TÜRELEM

Régóta foglalkoztat egy téma, a türelem. Erről a fontos elemről szeretnék írni kerülve a közhelyeket. 
Tudjátok, van "leszarom" tabletta. Ezt mindenki tudja mikor kell bevenni, de nem mindenkinek van otthon ilyen GYÓGY-SZERe. Arra gondoltam nekik segítek. Ennek a tablettának a jelentős részét a türelem alkotja. Így az is hozzájuthat a tablettához, aki különböző családi okok miatt nem tudja beszerezni. 
Ha próbára szeretnéd tenni mennyi türelem lakozik benned tabletta nélkül, ajánlok egy kisfilmet megnézésre. Ez a youtube-on van, a címe augusztusi reggel. Boldogjegenye rakta fel, vagyis én. 

A türelmet én nagyon szeretem. Azt gondolom hozzájárul a boldogságomhoz. Hogy messze ne menjek, a boldog házasság része a türelem. Nem mindig másokkal kell türelmesnek lenni. Magunk felé legalább olyan fontos.

Még egy területet említek meg. Ez az idő. Mondjuk minden nap sietsz valahová és ez mindig sok ideig tart. Tovább, mint szeretnéd. Ekkor tekints erre az időre is úgy, mint életed fontos részére, éld át ezt az utazást. A körülményekhez képest tedd élvezetessé. Vezess lassabban, énekelj, imádkozz, stb.
Türelmesen nem rohan az idő. Pont úgy megy ahogy megy. 
Itt befejezem. Nem akarok oktatóba átmenni. Hiszem, hogy a legjobb tanítás a példamutatás, a legjobb tanulás az utánzás.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése